Smalare midja

Tips för en smal midja

Många kvinnor och även män vill ha en smalare midja men det är inte alltid så lätt, men  med motivation och målmedveten träning är det möjligt.
Vi har tidigare nämnt waist training ett nytt sätt som med hjälpa av en träningskorsett kan hjälpa dig att få en smal midja och en mer definierad kropp.

smal midjaSå här får du smalare midja på en vecka Läs Mer här…..

Tre övningar för smalare midja och snygga magmuskler

Sneda magmusklerna
Sidodrag med hantel
Stå  med fötterna axelbrett isär. Greppa en  lätt hantel med ena hand och placera den andra handen på höften. Jobba i sidled nerifrån och upp med hanteln. Spänn samtidigt dina sneda magmuskler när du arbetar upp och ner i sidled.  Träna sedan andra sidan.

Nedre bukmuskler
Hängande benlyft
Det som är viktigt att tänka på  i denna övning, för att på bästa sätt aktivera de nedre bukmusklerna, är att inte  lyfta benen rakt ut fram, utan träna med bödja ben och drar knäna så lång upp som möjligt, gärna upp till huvudet eller över. Ett tips är att tänka att du även ska böja på ryggmusklerna i denna övning. Om du enbart böjer på benen tränar du höftböjarna inte de nedre bukmusklerna. Denna övning går bra att göra i ett utegym om du inte har möjlighet att utföra den hemma.
Över magmuskler
Situps
yoga mattaFör att  minska trycket på ländryggen, ligg på golvet med böjda knän gärna på en yoga matta om du har tillgång till det. Börja med att göra korta snabba explosiva sit-ups till du känner att dina magmuskler börjar bli rejält  trötta. Fortsätt sedan med långsamma mjuka situps tills du är helt slut!
Gör dessa övningar övningarna som en cirkelträning med endast korta pauser för bästa effekt, ha gärna en vattenflaska tillhands när du tränar så orkar du mer.

Ta det lugnt i början
Börja lugnt om du är otränad, det viktigaste är att du lär dig att utföra övningarna på ett korrekt sätt så minskar du risken för skador.
Om du kombinera detta med en välbalanserad kost och daglig motion så kommer du snart få en smalare midja och kanske även magrutor, inte illa! Vill du kika på prisvärda träningskorsetter kan du besöka start sidan för mer information om prisvärda val.

Åter till traningskorsett.se