body wrap behandling hemma?

En effektiv skönhetsbehandling hemma

Body Wraps som också kallas kroppsinpackning, fokuserar på speciella delar av kroppen där fettansamlingarna finns genom att tränga in och upplösa fettet. Du kan göra en skön kroppsinpackning hemma , det kan hjälpa till med avgiftning , toning , och cirkulation . Det kan även lindra muskelsmärta , och ge dig en strålande len hud.

Bra ställen på kroppen för denna typ av sköna  behandling hemma är, ben, mage,rumpa, höfter och armar dessa är bra  ställen att använda body wraps på för att minska i mått och samtidigt få en otroligt behaglig och silkeslen hud. Vill du läsa lite fakta kring body wraping kan du besöka https://en.wikipedia.org

Detox behandling med body wraps

Denna  typ av hemmagjorda body wrap behandling är främst en detox kur där syftet är  att bli av med gifter från din kropp.  En kroppsinpackning hemma är enkel, avslappnande och behaglig till en rimlig kostnad. Under behandlingen sveper du in din kropp i speciellt framtagna kroppslindor som värms i vatten. En kroppsinpackning med dessa kroppslindor är att  avslappnande, återfuktande, avgiftande och kan även reducera celluliter och minska kroppsfett.

Efter din behandling med  kommer din hud sannolikt kännas mjuk och smidig och vitaliserad.

Några av fördelarna med body wrap kit hemma är att det :

 • Kan strama åt huden runt mage, höfter, låt och överarmar
 • Används för att detoxa din kropp
 • Kan  minska dina celluliter
 • Kan förbättra din viktminskning och öka ämnesomsättningen
 • Kan strama åt och minska ditt midjemått
 • Kan återfukta torr och rynkig hud
 • Kan reducera stress

Hur gör man en behandling

Det är lätt, snabbt och skönt att göra en kroppsinpackning med body wrap. Det kan skilja sig lite på hur du genomför denna hemma behandling men här kommer lite generella tips när du ska testa kroppsinpackning hemma. Tipsen är hämtade från weightworld.se där hittar du även produkten Fango Body Wrap Kit. I denna behandling använder man en speciell mineralrik lera som kommer från Komenda Valley i Slovenien.

1. Inför behandling

Ta ut de två bandagen ur förpackningen med Body Wraps och ta bort klämmorna. Rulla upp bandagen och lägg dem i en värmetålig skål .

Koka och tillsätt tillräckligt med varmt vatten till behållaren för att täcka båda bandagen.  Öppna en påse med lera och töm innehållet tillsammans med vattnet . Rör om försiktigt i leran, Blanda leran med en sked i plast eller trä, en metall sked kan försämra lerans unika egenskaper.  Använd en skål i plast eller glas inte metall.
2. Mät behandlingsområdet

Ta ut det medföljande måttbandet och mät runt det området du tänker behandla med Body Wraps. Markera måtten på måttbandet eller skriv ner det på ett papper. Detta är  viktigt steg  så att du kan få en korrekt uppfattning om resultaten av Body Wraps behandlingen.

3.  KroppsInpackning

Efter att lindorna har vart blötlagda i leran  i åtminstone  30 minuter kan du testa temperaturen i vattnet.

Vattnet ska inte koka men det bör vara varmt när du påbörjar din kroppsinpackning . Var noga med att inte bränna dig och  du bör vara medveten om att Body Wraps bandagen kan behålla en stor mängd värme även efter  dessa 30 minuter. Vid behov kan du justera temperaturen genom att tillföra lite varmt eller kallt vatten.

Börja med att försiktigt vrida ut överflödigt vatten ur bandagen och påbörja din kroppsinpackning med bodywrap. Linda bandaget runt det behandlingsområdet. Linda alltid från den lägsta punkten av kroppen och  fortsätt sedan uppåt. Se till att kroppen är riktigt inslagen men linda inte för  hårt så att blodcirkulationen hindras.

Täck därefter behandlingsområdet med punkterad plastfolie och en handduk. Det är viktigt att behålla värmen under processen för att säkerställa bandage att bandaget  bibehåller värmen. Se till att huden fortfarande kan andas och det är därför mycket viktigt att punktera plastfolien under din hemma body wrap .

Låt lindorna  verka under sextio minuter.  Sätt dig i en skön fåtölj och bara koppla av ta  på dig en morgonrock och läs en bok eller sätt på lite avkopplande musik under din body wrap hemma behandling.
4. Avtagning av body wrap bandagen

Packa upp bandaget och massera lätt in ett eventuellt överskott av lera i huden. Du behöver inte duscha utan låt huden ta åt sig av  inpackningen. Leran från din kroppsinpackning förblir i huden i ett par dagar efter din Body wrap och inpackningen kommer automatiskt rena huden inifrån från gifter.

 5.Mät efter behandlingen

Efteråt bör du åter igen  mäta det behandlade området och se till att bandet är i samma position som när du började med din body wrap hemma. Jämför dina mått med dem som noterades innan din behandling med Body Wraps och se hur mycket  du har  minskat.
Fango Body Wrap Kit Video

Mer Info
 • Komplett kit med lera och wrap till kroppen
 • Renar och detoxifierar huden
 • Naturlig kroppsdefinierande mask
 • Fangolera från Komendadalen
 • 2 elastiska och återanvändbara lindor
 • Kan räcka till 10 behandlingar kostar ca 450kr

Finns hos >> www.weightworld.se

6. Efter avslutad behandling

Under de efterföljande 3-4 dagarna efter din kroppsinpackning  bör du inta minst två till fyra liter vatten per dag.

Ju mer vatten du intar desto mer gifter kan du rensa ur din kropp. Denna process kan fortsätta i flera dagar och processen kan även underlättas genom att bada i ljummet vatten.

Body Wraps bandagen bör handtvättas efter användning är sedan redo för nästa hemma body wraps behandling. Bandagen kan nyttjas ända tills  elasticiteten har blivit för dålig.

Vilka resultat kan du uppnå?

Kroppsinpackning resultat

Alla kroppar reagerar olika på dessa typer av  behandlingar men Body Wraps kan tränga djupt in i huden och dra ut gifter som samlats i hudens vävnader. När dessa föroreningar dragits ut kan leran hjälpa till att komprimera hudvävnaden och därmed göra din hud fastare och även kroppen lenare.   En  Body Wrap behandling hemma fungerar också som utrensande detox behandling och avlägsnar gamla hudceller och lämnar huden mjuk,len och fast.  Som en bonus  kan  Kroppsinpackningar även motverka stress och det kan också verka lugnande och därmed hjälpa till att sänka ditt blodtryck. Du bör inte behandla samma område mer än en gång i veckan.

Vad kostar ett hemma body wrap kit

Det finns flera prisvärda hemma behandlingar, vi kan tipsa om Fango Body Wrap Kit . Denna produkt använder enväldigt mineralrik lera som kommer från Komenda Valley, ett prisvärt kit för den perfekta hemma spa-upplevelsen. Fango Body Wrap ger dig allt du behöver för att skämma bort dig själv med den prisvärda hemma kroppsinpackning. Den kostar ca 450kr och det bör räcka till ungefär 10 behandlingar beroende på vilka kroppsdelar du väljer att behandla. Det blir en överkomlig kostnad på ca 45kr per behandling.  Om du besöker ett spa och gör en kroppsinpackning kan kostnaden för endast en behandling kosta från 900kr och uppåt.

Vad är speciellt med Komenda Valley leran

Den har utvunnits för hand från Komenda Valley som ligger i Slovenien, leran är känd för sin vitamin- och mineralrika sammansättning. Leran blir kontinuerligt badad av termal vatten som är mycket rikt på alger och organisk mikroflora, detta hjälper till att ge unika antiinflammatoriska och terapeutiska egenskaper. Vill du veta mer kan du kika på filmen här på sidan av artikeln.

Mycket billigare än behandling på salong

Jämför du en hemma behandling med vad du får betala på en skönhetssalong så kommer du se att du kan spara mycket pengar genom att genomföra en kroppsinpackning hemma. Visst är det lite mer jobb men för endast ett par hundra lappar kan då få många sköna spa tillfällen hemma utan att det behöver kosta skjortan. Lyxa till med ett par doft ljus eller rökelse om du hellre gillar det så kommer du verkligen njuta av denna lerinpackning för en vackrare och smalare kropp.